Kosten van een creditcard?

Wanneer u gebruik maakt van een creditcard zitten hier bijna altijd kosten aan verbonden. Het is belangrijk dat u hiermee rekening houdt zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Voorbeelden van creditcard kosten zijn de jaarlijkse kosten voor het gebruik. Daarnaast moet u ook rente betalen wanneer u de bedragen op uw creditcard in termijnen afbetaald. Wanneer u uw creditcard gebruikt om geld te pinnen brengt dit ook altijd kosten met zich mee. Hoeveel het kost verschilt per creditcard(maatschappij). Bij de Visa World Card heeft u in het eerste jaar geen jaarlijkse bijdrage.

Visa World Card Visa World Card De World Card is de populairste en meest geaccepteerde creditcard, met recht dus de nummer 1 van Nederland! 1e jaar geen bijdrage én een gratis Lonely Planet!
  • Eerste jaar geen bijdrage.
  • Direct € 2.500,- limiet.
  • Gratis aankoopverzekering.
  • Wereldwijd geaccepteerd.
Direct aanvragen →

Jaarlijkse kosten creditcard

De jaarlijkse kosten van een creditcard zijn afhankelijk van het soort creditcard dat u gebruikt. Vaak bieden creditcardmaatschappijen u wel een (half)jaar korting op de jaarlijkse bijdrage of een andere voordeelactie. Bij het creditcard aanvragen is het dus goed om daar op te letten. Kijk voor een overzicht van de kosten per maatschappij direct op de pagina's van Visa, MasterCard en American Express.

Rente kosten creditcard

De rente bij een creditcard verschilt vaak per soort creditcard en creditcardmaatschappij. Als u de uitgegeven bedragen in veel termijnen aflost betekent dit dat u over een langere termijn (en dus meer) aan rente betaald. Vaak is aflossen in minder termijnen dus voordeliger. Met een creditcard kopen is altijd op krediet kopen (behalve bij een prepaid credit card). Het is dus belangrijk om verstandig gebruik te maken van een creditcard en op tijd af te lossen.