Creditcard blokkeren?

Wanneer u uw creditcard bent kwijtgeraakt of uw creditcard is gestolen, moet u deze direct laten blokkkeren. Een creditcard blokkeren kunt u laten doen via de maatschappij waarvan uw creditcard is. U moet hiervoor zo snel mogelijk telefonisch contact opnemen met de creditcardmaatschappij. De telefoonnummers vindt u op de websites van deze maatschappijen. Wanneer u in het buitenland bent kan het zijn dat u een ander nummer moet bellen voor het blokkeren. Het is daarom verstandig dat u deze telefoonnummers van te voren op zoekt, zodat u bij verlies van uw creditcard deze snel kunt laten blokkeren.

Creditcard betaling blokkeren

Wanneer er sprake is van fraude met uw creditcard kunt een betaling ook laten blokkeren. Wanneer er een foute betaling is geweest is het van belang dat u dit zo snel mogelijk aangeeft bij de maatschappij. Daarmee is namelijk de kans het grootst dat alles wordt betaald door uw verzekering.

Automatisch blokkeren creditcard

Het kan ook voorkomen dat een creditcardmaatschappij uw creditcard automatisch blokkeert. Wanneer u bijvoorbeeld maar weinig gebruik maakt van uw creditcard en plotseling vinden er betalingen in bijvoorbeeld Australië plaats, is er waarschijnlijk sprake van fraude. De creditcardmaatschappij blokkeert u creditcard dan automatisch en zal contact met u opnemen om de betaling door te nemen. Dit blokkeren gebeurt niet zomaar, hiervoor wordt uw hele betalingshistorie bekeken. Het is in het belang van maatschappijen om fraude te voorkomen en het betalen met de creditcard voor u veiliger te maken.