3 tips bij het aanschaffen van een creditcard

Een creditcard is een wereldwijd betaalmiddel: bij meer dan 28 miljoen plaatsen wordt een creditcard geaccepteerd. Bij veel hotels en autobedrijven kun je alleen reserveren als je de creditcardgegevens doorgeeft. Dit geldt ook voor webwinkels: bij veel webwinkels kun je alleen betalen met een creditcard. Met een creditcard heb je altijd geld op zak en kun je gemakkelijk en snel betalen in een andere valuta dan de euro. Er zitten veel voordelen aan een creditcard. Echter, er zijn ook nadelen aan een creditcard. Lees daarom deze drie tips als je een creditcard wilt gaan aanschaffen. Zo voorkom je de meeste nadelen!

1. Kies de juiste creditcard

Er zijn veel verschillende creditcards beschikbaar. Elke creditcard heeft z’n eigen voor- en nadelen. Zo verschillen bijvoorbeeld de jaarlijkse tarieven en de rentepercentages per creditcard. Ook zijn er veel creditcards die bepaalde acties hebben, zoals korting op bepaalde sites of korting op tanken. Vergelijk daarom de verschillende creditcards!

2. Bescherm je tegen fraude

Er wordt veel fraude gepleegd met creditcards. Mensen worden voor duizenden euro’s opgelicht. Gelukkig zijn er eenvoudige maatregelen die ervoor kunnen zorgen dat je minder risico op fraude loopt. Het is ontzettend belangrijk dat je de nieuwe kaart ondertekent. Daarnaast moet je de creditcard ook niet overal invoeren. Kijk voordat je het creditcardnummer invoert op een website, of de website begint met https en of er een klein hangslot rechts onderaan staat.

3. Kies een bedrag dat je kan betalen

Bij een creditcard kun je zelf bepalen hoeveel geld je elke maand wilt uit kunnen geven. De meeste creditcards hebben een limiet van 1000, 2500 of 5000 euro. Voor een creditcard geldt hetzelfde als voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet: als je inkomen niet toereikend is om elke maand 5000 euro te kunnen uitgeven, wordt het afgeraden om een creditcard te nemen waarbij je dit bedrag elke maand kunt uitgeven. Vaak wordt dit ook niet gedaan, maar er zijn altijd instellingen die dit wel doen. Wees verstandig en doe het niet: de schulden kunnen hierdoor enorm oplopen.